Седмица на професионалните умения

Зад инициативата стои разбирането, че професионалното образование и обучение е  трамплин към една добра кариера и гарантира наличие на необходимите умения в един динамично променящ се пазар на труда.  Стремежът за придобиване на професионални умения води до качествена заетост, предприемаческа нагласа, атрактивна и предизвикателна кариера, и възможност за непрекъснато повишаване на квалификацията и преквалификацията. Трябва да  се повиши информираността и да се представи по подходящ начин широката гама от възможности, които професионалното образование предоставя.

По повод седмицата на професионалните умения в нашето училище се организираха  редица  мероприятия и инициативи.

  • Осъществено бе посещение в предприятието-партньор „АК Електрик АД“. Наши ученици се запознаха с производството на завода, разгледаха цеховете, машините и съоръженията.
  • Под ръководството на Илияна Спасова се организира  представителна изява по Предприемачество, на която учениците представиха свои бизнес-идеи и демонстрираха предприемаческите си умения.
  • Бяха организирани ден на специалностите „Икономическа информатика“ и  „Електрообзавеждане на производството“ под ръководството на Ирена Томова, Албена Драгомирова и инж. Мая Йорданова.
  • Проведено беше състезание по Приложен софтуер под ръководството на инж. Людмила Захаринова.
  • Посещение на банка ОББ от учениците на специалност „Икономическа информатика”  с цел запознаване с основните дейности на банковата система и представяне на банкови продукти и услуги.

презентация Дуално обучение

NV-BOOKS

 

Публикувано в Галерия, Новини.